e-NOVINE, Ostaće nam sećanje. You can’t kill the memory!

Da li su e-novine baš toliko omrznute, da svi jedva čekaju da ih prepuste “nezavisnom pravosudju” i očekujući njihovo gašenje, likuju?

Naime, e-novine, a sa ovom tužbom još i više, otvaraju niz nerazjašnjenih pitanja iz ranih devedesetih, koje gotovo svi izbegavaju.

U devedesetim, Slobodan Milošević je bio samo nosilac programa hitlerizacije Srbije i eksponent politike izmedju ostalih i Demokratske stranke. Iz tog razloga se nikome u to vreme ne vraća, jer se sada brane Miloševićevi uspesi, Kosovo, Republika srpska, Vojvodina bez autonomije, a zato smo tu gde jesmo.

Ne sumnjam, da bi Demokratska stranka u to vreme sa svijim Dobricom, kad već od “kafe na Stradunu” nije bilo ništa, pekla onog vola i na “Večnoj vatri” da su im se kojim slučajem snovi ispunili i da je Mladić zauzeo Sarajevo.

Mišljenje da je sa odlaskom Miloševića sve gotovo bila je velika greška, i zato imamo izgubljenih dvadeset godina a kojiko nas još čeka izgubljenih videćemo. Možda još dvadeset ?

E-novine pokušavaju da preispitaju kulterne vrednosti i civilizacijska dostignuća dela perjanica srpske umetnosti, kulture i politike devedesetih, ali su suočeni sa problemom što srpska kultura nema svog Tomasa Mana ali zato ima šlag za tortu od Godziline balege, budućeg nobelovca Dobricu Ćosića.
Sa njim ima zato i čitav jedan akademski pokret koji radi na poricanju urbicida i genocida i to baš od onih koji su učestvovali u pripremi, koji su argumentovali ratove za srpski lebensraum, dali im svoj naučni profesionalni, umetnički i politički autoritet i na nesrećama biblijskih razmera, gradili svoje ogavne karijere.

Ostaće samo sramna šutnja, od straha i pristajanja izbezumljene, sluzave većine.

http://www.e-novine.com/kolumna/petar-lukovic/47014-Zbog-teksta-Ninu-tui-nas-urednik-Nina.html

This entry was posted in Culture, Life, Politics and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s