Bili smo Slobini, a vidi nas sad!

Juče

Ubiješ jednog čuveka, čeka te zatvor

Ubiješ preko deset ljudi, strpan si u ludnicu

Ubiješ stotine, ušao si u parlament

Danas

Ukradeš malo, ideš u zatvor.

Ukradeš mnogo, ušao si u parlament i donosiš zakone.

Ukradeš enormno, sastavljaš vladu i kreiraš politiku.

Sutra

Ne treba nam niko!

Kakva, bre,  prava i slobode!

Obožavamo trube i dobošarski marš

Svi ste naši, sve je naše kao i  guslarski ep

“Predsednik” će uvek  biti samo lep!

Političkoj eliti Srbije ni na pamet ne pada da postavi pitanje : Kako je  i čijom zaslugom  država  došla u  situaciju u kojoj se sad nalazi?

Zanimljivo je da  manjak od pola miliona stanovnika u proteklih deset godina mira, za srpske političare i nacionalističku elitu, ne predstavlja nikakvo upozorenje, a ne morate čak ni da budete nacionalista,  da bi vas taj podatak,  kao gradjavina zemlje u kojoj živite, ozbiljno  zabrinuo.

Bez obzira na društveno odgovorne,  akcije medija, poput  “Bitki za bebe”,   sigurno će se nastaviti  smanjenje broja stanovnika u projektovanim uslovima izolacije, korupcije,  izigravanja ljudskih prava, nesigurnosti i nemaštine. Tu ni hiljade inkubatora i  Djokovića, neće mnogo pomoći.  Prošla su vremena da dva “slepca”  bez nade i za sebe, čeznu da brinu još o trećem, Evropa je tu kod nas, još odavno.

Dok na primer u Holandiji čovek koji drži kravu od države dobija tri stotine dolara mesečno, koliku pompć, kod nas, od države dobijaju majke za svoje dete?

Pred očima nam se dešava da se pod maskom demokratije i višepartiskog sistma ponovo uspostavlja totalitarna vlas. Da se preko novca “nepoznatog” porekla i “nepoznatih” vlasnika vrši kontrola  celokupnog medijskog prostora. Da se u cilju “pravednog mira”, “humanog preseljenja” i  ”konačnih rešenja” neprestano remeti uspostava  mira u regionu.

Nije to, čak više,  ni nastavak  borbe za srpski lebensraum jer su  granice na Balkanu odavno gotova stvar.

Da li je otudjena autoritarna vlast,  maskirana demokratskim institucijama,   izvor posrnuća Srbije ili je moždaposrnuće Srbije posledica vazalnog odnosa Srbije i uzurpirane vlasti iz   “neformalnog centra moći” ?

Umesto da se  vlastela Srbije okrene svojim susedima i   evropskoj geografiji,   Srbija sve više postaje ostrvo,  dok se  srpska “elita”  u  Evro-azijskim integracijama i savezništvu sa zemljama diktatura i ukinutih ljudskih prava, oseća ko riba u vodi.

Kako se to zove kad neko radi za bezbednost svog “velikog saveznika”,  a sve  po cenu sopstvene izolacije pada standarda, kršenja ljudskih prava i drastičnog gubitka svog stanovništva?

Da se vratim na početak , što se tiče izbora,  čini mi se da su rezultati izbora već poznati, samo se čeka da u “demokratskoj proceduri”  budu objavljeni!

via Bili smo Slobini, a vidi nas sad!.

This entry was posted in Culture, Life, Politics. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s