Tako je govorio Koča Popović

Yugoslavian Koca Popovic at UN Security Council meeting Re: Suez Canal. (Photo by Lisa Larsen//Time Life Pictures/Getty Images) 01 Oct 1956

Yugoslavian Koca Popovic at UN Security Council meeting Re: Suez Canal. (Photo by Lisa Larsen//Time Life Pictures/Getty Images)
01 Oct 1956

Rehabilitovanu politiku srpskog nacionalizma u režiji Slobodana Miloševića, tog „bankarskog pacova“, kažu, ovako je opisao:

“Bašibozluk, bagra i brabonjci ustali da obnove Dušanovo carstvo. Srbi su samo protiv onoga ko bi hteo da ih makar malo opameti, a oduševljeno kliču svakome ko ih još više zaglupljuje, unazađuje i unesrećuje. Žalosno je što su Srbi u civilizacijskom i kulturnom pogledu ostali na nivou na kome su bili pre sto godina. Oni nisu u sukobu sa svetom, već sa samima sobom, vraćajući se na šajkaču i opanak iz kojih su jedva izašli. Bio sam i ostao Srbin, ali nisam bolesna zadribanda i Srbenda. Takvi su izdali i osramotili srpski narod i narugali se njegovoj slavnoj istoriji”

Koča Popović – Wikiquote.

via Tako je govorio Koča Popović.

Advertisements
This entry was posted in Politics. Bookmark the permalink.

2 Responses to Tako je govorio Koča Popović

 1. Atheist says:

  KOCA JE FENOMENALAN BIO, NIJE BIO IZDAJNICKOG DUHA, STO JE TIPICNO ZA BALKANCE!
  SVAKA MU CAST, DIVIM MU SE, BIO JE VJERAN TITU I NOB-U! ZA OVU MU IZJAVU CESTITAM!
  “Srbi su samo protiv onoga ko bi hteo da ih makar malo opameti, a oduševljeno kliču svakome ko ih još više zaglupljuje, unazađuje i unesrećuje. Žalosno je što su Srbi u civilizacijskom i kulturnom pogledu ostali na nivou na kome su bili pre sto godina. Oni nisu u sukobu sa svetom, već sa samima sobom, vraćajući se na šajkaču i opanak iz kojih su jedva izašli. Bio sam i ostao Srbin, ali nisam bolesna zadribanda i Srbenda. Takvi su izdali i osramotili srpski narod i narugali se njegovoj slavnoj istoriji”

  Ateist!

 2. Pingback: Tako je govorio Koča Popović | batabatic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s