VBA i Vučić pokrenuli operaciju pakovanja alibija

Ministarstvo odbrane danas, 8. aprila, a Gašić i Lončar juče, izašli su sa lažnim izjavama, falsifikovanim dokazima i naknadno fabrikovanim izveštajima, u okviru operacije  pakovanja alibija i oslobađanja od odgovornosti za smrt osmoro lica. Naredbodavac operacije je Vučić.

Gašić je juče izašao u javnost sa izjavom da nije bio u Surčinu, nego u Kruševcu, i ponudio je kao dokaz navodno autentičann  snimak sa naplatne rampe na autoputu, dok je Lončar izjavio da ni on nije bio na Surčinu, nego da je došao naknadno, jer je bio zabrinut kao lekar da bi nešto moglo da krene naopako. On je negirao da je na Surčinu bilo novinara.

Ministarstvo odbrane danas je naknadno objavilo navodni deo izveštaja šefa vazduhoplovstva generala Bandića, koji je do sada bio cenzurisan. Nije ga, kaže, odmah objavilo zbog “tehničke greške”. Bandić sada, naknadno, potvrđuje da je morao da bude izabran helikopter koji se srušio, a da je to uostalom učinilo samo osoblje, i što je glavno, da su se “nadležni konsultovali sa njim u vezi sa promenom mesta sletanja sa heliodroma ‘Banjički vis’ na aerodrom ‘Nikola Tesla’ sa čime se u potpunosti saglasio”.

“Neočekivano se i značajano”, kaže on, “promenila meteo situacija u rejonu heliodroma ‘Banjički vis’”

Trojica funkcionera nisu se, međutim, setila najjednostavnijeg argumenta, da im je ukraden identitet.

Ako s ovakvom beskrupuloznošću, pred očima celog sveta, ova priprosta klika laže, maže i jajari u vezi nečega sa čim je stekla bogatu praksu tokom devedesetih (slanje ljudi u smrt, žrtvovanja, ubistva) šta će tek radi da bi se domogla milijardi evra za koje je poverovala da će ih zaraditi otimanjem 100 hektara u centru Beograda. Kako ju je ta pomisao tek razdražila.

pontecarlo

Advertisements
This entry was posted in Politics. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s