Nestašica

Tadićeva ekipa svojevremeno je godinama bezuspešno pokušavala da ukrade stotine miliona evra iz ruskog kredita za železnicu, koji joj je stajao na dohvat ruke, jer jednostavno nije bila u stanju da Rusima podnese išta što bi makar ličilo na nekakav projekat, pa da njihova ruska sabraća uopšte dobiju pokriće da mogu da im isplate taj nesrećni novac.
Kad je ekipa Grobar-Vučić istračala na teren, odsutsvo ideja, kombinovano sa potpunom nesposobnošću za bilo šta, bilo je još ogoljenije, dotle da je nova “elita” delovala potpuno blesavo. Dakle, Grobar je postavio za ministra svog priučenog prijatelja (oca sinovljeve supruge), kome su majstori, shvativši šta je sada najkurentnija roba, prodali projekat star 150 godina, o kopanju kanala do Egejskog mora, što je i u vreme svog nastanka bio outdated. Zahtevao bi nešto manje novca nego da se finansira slanje ljudske misije na Mars. Uporedivi s tim bili su i tehnički problemi koje bi trebalo rešiti, recimo na meandrima Morave.
Grobarov prijatelj, koji je obećavao još više, kineske investicije od 200 biliona dolara, naposletku je morao da bude sklonjen, i poslat na plandovanje, a gde drugde nego u zemlju velikih brojeva, u tu istu Kinu. Oskudica velikih ideja postala je upravo tragična.

(More …)

via Nestašica.

Advertisements
This entry was posted in Politics. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s