Lakić Đorović: Nova jedinica starih (državnih, ratnih) zločinaca

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najavio je u Ukršnjem intervjuu “Politici” stvaranje nove specijalne policijske jedinice, od Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i Protivterorističke jedinice (PTJ), “od najboljih pripadnika obe”. Biće zadržan naziv SAJ, jer ta jedinica “ima dužu tradiciju i bolje uređenu bazu”, a i zato što je “besmisleno menjati uniforme i ambleme”. Višak ljudstva biće raspoređen drugde po policiji.
Jedinice za specijalne operacije (JSO) Državne bezbednosti (DB) Srbije i Posebne jedinice policije (PJP) MUP-a Srbije, gotovo neprekidno, od 1992. do 1999. godine, sudelovale su u masovnim ratnim zločinima i etničkom čišćenju širokih prostora bivše Jugoslavije.Od 1992. do 1995. godin – u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, a od 1996. godine, u ubijanjima, progonu i drugim zločinima nad kosovskim Albancima.
Prostori koje su ovi “junaci” branili, uglavnom nisu pod kontrolom Srba. Opšte je poznato da su ubijali i Srbe, a ne samo “Turke, Ustaše i Šiptare”.
Nova, specijalna jedinica, dakle, nastaviće tradicije i uspehe slavom ovenčanih JSO i PJP.
Podrazumeva se da će Jedinica biti nešto brojnija od Žandarmerije, da nam žandarmi ne premlaćuju Andreja Bezidentitetovića. Za komandanta će odabrati Legiju zvanog Guri – Dikić, a možda i nekog drugog DIF-policijskog generala sa ratnim iskustvom.
Napokon, Šešeljevi – Nikolići, Vučićić, Oliver Dr Antići, Dr Sline, Mr Selakovići, Mačići i drugi Vulini, imaće jedinicu koja će ih čuvati, ne samo od žandarma, nego i od crnorukaca i drugih zaverenika. (More …)

via Lakić Đorović: Nova jedinica starih (državnih, ratnih) zločinaca.

Advertisements
This entry was posted in Politics. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s