Vladimir Jokić: MATURANTI 2

pripadnica srpske napredne sekte

Odjeci i reagovanja

PRVI ODJEK

“Poštovani gospodine Jokiću, napis ‘Maturanti’ objavljen u prošlonedeljnom Danasu ponukao me je da pribeležim neka svoja razmišljanja vis-a-vis teme koju ste pokrenuli.

Cela Srbija zna da je Toma Nikolić svoju master diplomu kupio. I, da kojim suludim slučajem on sad doktorira na Oksfordu, cela Srbija bi “znala” da je to falš.

A Toma Nikolić je mera Srbije.

Cela Srbija zna da su doktorati Nenada Stefanovića i Siniše Malog plagijati kupljeni kod trgovaca doktoratima (mob.063.281.301). I, da kojim suludim slučajem njih dvojica sutra dobiju Nobelove nagrade za postignuća u “svojim oblastima”, cela Srbija bi “znala” da je to falš.

Zato nije ni čudo što se maturant iz Vašeg teksta od prošle subote dvoumi između političke karijere i one “akademske” raznih himnologa, mega profesora i akademika voćarsko-kalemarskog usmerenja.

Primite izraze mog poštovanja, dr Aleksandar Šapić”.

DRUGI ODJEK

“U prošlu subotu slavili smo mi iz IV/3 dvadeset godina mature. Okupilo se nas petoro od 28 maturanata iz te 1995. Petoro uplašenih, neodlučnih, izgubljenih u ovoj našoj Srbiji. Ostali su po Amerikama, Kanadama, Australijama, Holandijama… Sedeli smo, tako, nas petoro, nad praznim čašama i sećali se tih devedesetih, mature, upisa na fakultete, prvih ispita i prvog bunta – onda kada smo nosili transparent ‘Beograd je svet’.

Kada smo pobedili… Posle se naša generacija raspršila po svetu, a mi smo ostali da slavimo pobedu nad Miloševićem, Vučićem, Tomom…”

PRVO REAGOVANJE

“Gospodine Jokiću! Ne mogu a da ne reagujem na gadosti koje ste napisali o mojoj kćeri Živani Jovanović zvanoj Zizi i to publikovali prošle subote u izdajničkom listu Danas. Mojoj kćeri Zizi nije potreban nikakav matori moron da joj priušti silikone – tata će da joj priušti. Tatina mala maturantkinja je to i zaslužila svojim uspehom u školi. Zato iduće subote, kad sa 600 gostiju u restoranu ‘Jezero’ budemo slavili njeno punoletstvo, Zizi će znati šta joj je taja kupio. Borivoje Jovanović Boban.”

DRUGO REAGOVANJE

“U ime Starešinstva NVO Vitezovi Srbski ulažemo energičan protest zbog blasfemičnog nasrtaja na obraz i čast našega člana Nemanje, jednog od pobednika plivačkog nadmetanja za krst časni o Bogojavljenju 2011. Ovaj mladi Srbin, maturant iz četvrtog pokušaja, prošao je sve basamake srbske sabornosti kroz kaljenje najpre u navijačkim organizacijama Alkatraz, Ultras, Ludaci, a kasnije u Krv i čast, Nacionalni stroj i Otadžbinski zavet. Naše Starešinstvo se ponosi dičnom srbskom omladinom, a Nemanji će pomoći da pokaže sve svoje kvalitete na daljem školovanju u bratskjoj Rusiji.

Srbija do Kijeva!”

TREĆE REAGOVANJE

“Ja sam Iki iz napisa ‘Maturanti’ objavljenom u prošlonedeljnom Danasu, ja sam bio tu kad se naš drug što pali odavde, Nenad, pozdravio sa ekipom iz kraja i rekao ‘Laku noć’ iako je bilo jutro, iako su me tog dana primili u SNS…

Ograđujem se od Nenada.

Iki Bot”.

Dnevni list Danas 

Advertisements
This entry was posted in Politics. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s