Aktivisti protestovali zbog radova na Beogradu na vodi

beograd na vodi. i bicikl
16.07.2015

Grupa građana je danas pokušala da blokira radove na “Oglednoj Promenadi” – prvom objektu u okviru plana “Beograd na vodi”, zbog čega je, radi rušenja, zatvoreno 300 metara javne gradske pešačko-biciklističke staze, izgrađene i zvanično otvorene pre tri godine.

Radovi na desnoj obali Save u centru Beograda su danas počeli, a da nije objavljeno ko i šta gradi, i koliko će trajati radovi, niti je istaknuta građevinska tabla koju zahteva zakon, na kojoj bi trebalo da su podaci o početku i završetku radova, postojanju građevinske dozvole, nazivima investitora i izvođača.

Zbog nepostojanja table na gradilištu, juče je intervenisala Komunalna policija, ali tabla nije ni danas postavljena.

Građani su se danas, posle tri sata blokiranja bagera koji treba da počne rušenje staze, povukli sa staze nakon fizičkog nasrtaja direktora firme-izvođača radova na jednog od aktivista, saopštilo je Udruženje građana “Ulice za bicikliste”.

Komunalna i regularna policija su mirno posmatrale kako radnici ograđuju nelegalno gradilište, i kako građane koji su protestovali, ;zatvaraju u “kavez”, piše u saopštenju.

Građani traže da se, umesto potpunog prekida komunikacije desnom obalom Save, uredi i označi bezbedna pešačko-biciklistička obilaznica ulicama oko gradišta.

Biciklistička udruženja poručuju da će prihvatiti poziv koji im je gradonačelnik Siniša Mali uputio preko štampe, da dođu i vide planove za izgradnju promenade, piše u saopštenju.

Za sutra u petak, 17. jula u 18 časova, biciklisti najavljuju novi protest ispod Starog savskog mosta i ponavljaju zahteve koji još nisu ispunjeni.

Aktivisti protestovali zbog radova na Beogradu na vodi.

povezano

Đe si kreno sa to biciklo, vidiš da se gradi “Beograd na vodi”! 

Advertisements
This entry was posted in Politics. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s