NDNV: Zaustaviti medijsku histeriju o incidentu u Srebrenici

16 Jul 2015

“Mediji nisu izvukli nikakve pouke iz devedesetih godina, kada su mnogi od njih imali sramnu ulogu ratnih propagandista”

“NDNV sa žaljenjem konstatuje da mnoge naše kolege nisu izvukli nikakve pouke iz devedesetih godina prošlog veka, kada su mnogi mediji i novinari imali sramnu ulogu ratnih propagandista, koja je značila podsticanje na rat i ratne zločine”, naveo je NDNV u saopštenju za javnost.

To udruženje je zatražilo od državnih vlasti da se jasno odrede prema ovakvom izveštavanju medija, koje u sebi sadrži vrlo jasno i otvoreno kršenje zakonskih i ustavnih normi.

“Takođe, pozivamo Regulatorno telo za elektronske medije da sa povećanom pažnjom monitoruje izveštavanje medija i reaguje kada dolazi do kršenja zakona”, piše u saopštenju.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) pozvalo je danas medije da pod hitno prestanu da produkuju “nacionalističko-populističku histeriju” povodom incidenta koji se dogodio u Srebrenici na obeležavanju 20. godišnjice genocida, kada je kamenicama napadnut predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

 Autonomija.

Advertisements
This entry was posted in Politics. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s