Pazi sad ovo : “dali jednu finu umetničku notu”

Mural u Negotinu

Negotin: Na zgradi broj 2 u ulici Cerska, ovog vikenda dovršen je mural na kome su prikazani lik Gavrila Principa i generala Dragoljuba „Draže“ Mihailovića. Ovo je poslednji u nizu fasadni crtež koji su naslikali mladi Negotinci i tako sivim zgradama dali jednu finu umetničku notu. Poslednji mural koji je urađen u našem gradu posvećen je Hajduk Veljku, a ovaj put su kao inspiracija poslužile neke druge istorijske ličnosti.

Komentari

# miloje 11-08-2015 11:40

Novinar je smehotresan. “dali Finu umetničku notu” – niti je fino, niti je umetnost, o notama da ne govorim. Ovo je obično skravljanje istorije, vandalizam podržan direktno od vlasti i prikaz promaje koja duva u glavama izmanipulisanih izvršilaca i oduševljene publike.
Čudo božje da se na muralu nije našao npr. Radoje Domanović ili što da ne, neki planetarno poznati genije poput Mikelanđela, Ajnštajna, Tesle, Tomasa Mana… ne daj bože neko pravo umetničko delo primereno 21. veku. Mladi varvari koji su ovo naslikali naravno u svojim glavama ne poseduju slobodu samostalnog izraza.

# Nikola 10-08-2015 12:05

Odlično, pretpostavljam da će na sledećim fasadama osvanuti Nedić, Ante Pavelić, Gering, Gebels, Adolf jer što da ne, sve u čast dedovima. Samo braćo Srbi ti “dedovi” su izgubili rat i bili fašisti! Na žalost mi nikad nećemo naučiti čak ni iz svojih grešaka i zato nam se tragedije stalno i ponavljaju.

Novi mural na fasadi u Negotinu – East Side portal.

This entry was posted in Politics. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s