Princip je isti, sve su ostalo nijanse (53).

Piše: Slobodan Milić
Danas je 17. avgust, 2015. godine. Značajan datum. U ovoj godini obeleženi su značajni datumi iz novije istorije ex YU prostora, kao što je 11. jula održan pomen stradalima povodom dvadesetogodišnjice genocida u Srebrenici, isto toliko, 5. avgusta, od (između Miloševića i Tuđmana dogovorene) vojne akcije “Oluja”, u novembru će biti slavljen Dejton, kada je, nakon skoro četiri godine ratovanja, konačno, postignut mir između zaraćenih strana u Bosni i Hercegovini i OZVANIĆEN entitet Republika Srpska, nastaloj na prostorima Bosne i Hercegovine gde su počinjeni najstrašniji zločini genocida iz čega proističe da je ovo dejtonska, zapravo genocidna, tvorevina.

Kako je počelo? Ne bih o međunarodnoj zaveri protiv Srba i novim svetskim poretkom. To je notorna laž.
Počelo je “anti-birokratskom revolucijom” iz čega je proistekla “balvan revolucija” i to baš na današnji dan, pre četvrt veka, 17. avgusta 1990. godine, kada je zvanično otpočeo građanski rat u Jugoslaviji.
Ovih dana, iz Srbije i njenog najmoćnijeg čoveka, potekla je ideja o datumu, kada će se održavati sećanje na sve stradale u ratovima devedesetih godina. I to je u Srbiji glavna vest a onaj predstanik Srba u Predsedništvu BiH ovime potvrđuje superiornost Srba, ili srpske politike na prostorima Zapadnog Balkana. Kakav idiotluk!?
Valjda je trebalo pre toga da se UTVRDI ISTINA, prebroje žrtve, pronađu nestali i ako nisu među živima dostojno sahrane, osude svi zločinci, izvrši lustracija, obavi suočavanje sa istorijskim činjenicama, doživi katarza (ali ona iskrena – ako je moguća), uspostave iskreni, a ne usiljeni, odnosi i počnemo normalno da živimo sa oprostom ali ne i zaboravom.
I tako dođe današnji dan, zvanični početak graćanskog rata u Jugoslaviji a u SRBIJI NI REČ POMENA O TOME, izuzev mog, a kakav bi bio, ciničnog Twitt-a i oglašavanja SDU (Socijaldemokratske unije Žarka Koraća).
Neće gospodo srpski političari moći tako, da kokodačete na svaki gest “preko plota” a da ne sagnete glave kada se o vama i vašoj politici radi. I priznate krivicu. A od toga sve ostalo MORA DA POČNE.

http://akter.co.rs/27-drutvo/137339-balvan-revolucija.html

Slobodan Milic ‏@milodan6 8h8 hours ago Republic of Serbia

Na današnji dan pre četvrt veka formiran je oblačak iz koga je pet godina kasnije nastala Oluja. O tome danas u medijima nema ni jedne reči?

Princip je isti, sve su ostalo nijanse (53). | zokster something.

Advertisements
This entry was posted in Politics. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s