Suljagić: “Pucanj u njih dvojicu je pucanj u mogućnost zajedničkog života u Bosni i Hercegovini”

Zamjenik ministrice odbrane BiH Emir Suljagić istakao je kako ova zemlja definitivno ima problem s terorizmom i kako je vrijeme da se kao društvo odlučimo na čijoj strani želimo biti.

Suljagić: Ova zemlja ima problem s terorizmom

Emir Suljagić : Ova zemlja ima problem s terorizmom

Komentarišući sinoćnje dvostruko ubistvo u sarajevskom naselju Rajlovac, kada su ubijena dvojica pripadnika Oružanih snaga BiH, Emir Suljagić je na svom zvaničnom Facebook profilu otvoreno istakao kako BiH ima problem s terorizmom.

“Sada hoću da kažem da ova zemlja ima problem terorizma i da je krajnje vrijeme da kao društvo odlučimo s koje strane linije u ovom globalnom ratu protiv terorizma koji se vodi želimo biti”, ističe Suljagić.

On je također dodao da je pravo ime za osobe koje su počinile slične zločine, poput napada policijske stanice u Bugojnu, kao i ovaj napad koji se dogodio sinoć, teroristi, a pravo ime problema s kojim se suočavamo terorizam.

“Veoma je izvjesno u ovom trenutku da je napad koji je počinjen sinoć u Rajlovcu teroristički čin. O onome što smatram propustima u radu agencija za provođenje zakona koji su do toga doveli neću sada govoriti. Pucanj u njih dvojicu je pucanj u mogućnost zajedničkog života u Bosni i Hercegovini”, zaključio je Suljagić te iskazao saučešće porodicama ubijenih.

Source: Suljagić: Ova zemlja ima problem s terorizmom – Klix.ba

Advertisements
This entry was posted in Politics. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s