Teroristi u Parizu koristili puške iz bivše Jugoslavije

Branko Vučković

<p class=”article_date”>27.11.2015</p>

</div>

Generalni direktor fabrike “Zastava oružje” iz Kragujevca Milojko Brzaković izjavio je Radiju Slobodna Evropa da je ta fabrika MUP-u Srbije dostavila sve informacije i dokumentaciju o oružju koje je proizvedeno u toj fabrici, a korišćeno u terorističkim napadima pre dve nedelje u Parizu.

“Dobili smo zahtev sa brojevima oružja za koje se traži informacija kada je i kome otpremljeno, a koje je nađeno prilikom teroističkih napada u Parizu”, kaže Brzaković.

On je potvrdio da oružje koje je pronađeno u Parizu, nakon terorističkih napada, proizvedeno u fabrici “Zastava oružje” u Kragujevcu u vreme bivše Jugoslavije.

<em>“To oružje, sa brojevima, koje je tamo nađeno, proizvedeno je u fabrici ‘Zastava oružje’ za vreme bivše Jugoslavije i otpremljeno je u vojne pošte koje su se tada nalazile na teritorijama tadašnjih republika Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To oružje je u međuvremenu, ko zna na koji način i kako mogla da stignu u bilo koji kraj sveta</em>”, rekao je Brzaković.

Brzaković kaže, da je u međuvremenu, iz tadašnjih vojnih arsenala, to oružje, ko zna kako, moglo da stigne u bilo koji kraj sveta, a njegove navode potvrđuje i vojni analitičar <strong>Ljubodrag Stojadinović</strong>.

<em>“Mislim da je trgovina i krijumčarenje oružja, pored droge i farmaceutskih sredstava, najunosnija grana krijumčarenja i postoji bar desetak mogućnosti da se puške iz ‘Zastave’ nađu bilo gde u svetu</em>”, kaže Stojadinović.

Prema dokumentima koje su nemački istražitelji predali kancelariji tužioca, napadači iz Pariza su navodno, početkom novembra, naručili puške preko interneta od švercera oružjem iz Nemačke.

U porudžbini su bile i dve “Zastavine” puške M70 napravljene za vreme bivše Jugoslavije.

</div>
</div>
Source: <a href=”http://www.slobodnaevropa.org/content/zastava-oruzje-dostavila-mupu-podatke-o-oruzju-koriscenom-u-napadu-u-parizu/27393400.html”>Teroristi u Parizu koristili puške iz bivše Jugoslavije</a>

Advertisements
This entry was posted in Politics. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s