Kim Džong Un: Verujte Aleksandru Vučiću!

Kim Jong Un, Kim Yong Nam

“Imaćete bolji životni standard u 2016.”

Severnokorejski lider Kim Džong Un poručio je, u obraćanju sunarodnicima povodom Nove godine, da je podizanje životnog standarda i njegov glavni prioritet, te da je neophodno napraviti preokret u ekonomskom razvoju zemlje. prenosi AFP.

On u svom polučasovnom televizijskom govoru nije govorio o programu nuklearnog naoružanja Severne Koreje, mada je pomenuo značaj razvijanja “različitih” jurišnih vojnih opcija,

“Korejska radnička partija daje glavni prioritet poboljšanju životnog standarda ljudi među milionima drugih nacionalnih zadataka”, rekao je Kim.

On je istakao potrebu za unapređenjem proizvodnje i neefikasnosti u nizu sektora, od energetike do poljoprivrede, stočarstva i ribarstva.

Kim je istovetna obećanja dao i u tri svoja ranija obraćanja povodom Nove godine, a danas nije izneo mnogo podataka o tome kakvu politiku namerava da sprovede kako bi postigao svoje ekonomske ciljeve.

Otkako je došao na vlast posle smrti svog oca Kim Džong Ila krajem 2011, Kim Džong Un prioritet daje ekonomskom razvoju, za razliku od svog oca koji je uglavnom bio fokusiran na vojsku, zaključuje francuska agencija.

Source:  N1 Srbija

Advertisements
This entry was posted in Politics. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s