Vladimir Jokić: PLAVI ČUPERAK

nevena adzemovic, poslanica

Šašavo, šašavo, šašavo moje,

zbog tebe izbori i postoje –

da te slude, da te rastroje,

da te ponovo uzmu pod svoje.

(Mika fol Antić)

Pitala sam dedu jel će izbori biti i za odeljenske zajednice, a deda je rekao: jes pa i vama da dođe Vučić za predsednika. A ja sam onda kazala: pa ne može valjda da dođe za predsednika svih odeljenskih zajednica, a deda je kazao: može, može, ne znaš ti njega, može on svašta. I rekao je još: videćeš samo kad počne

JUTUTUNSKA KAMPANJA

A ja sam pitala šta je to jututunska kampanja, a onda je deda mene pitao jel sam čula za Čika Jovu Zmaja, a ja sam odgovorila: nisam, ali čula sam za Kristijana Golubovića i za Zorannuh i za Soraju i za Kim Kardašijan i za Šaviju i za Ronalda i za Vučića, a bila sam i u Zmaj Jovinoj ulici kada mi je mama kupovala novi školski ranac i pernicu i maskaru i lak za nokte, a onda me je deda povukao za čuperak i rekao da sam prava mala slatka plavuša.

I tatu sam posle pitala šta je to jututunska kampanja a tata je kazao da ću to videti posle Bogojavljenja i Davosa, da ćemo svi videti svoga boga kad prođu vaterpolisti i Australijan open i počnu bolne reforme. I kazao mi tata da zbog toga ne lupam glavu, ima ko će da je lupa nego da se spremim za Verbićev praznik. Koji praznik pitala sam a tata je rekao

SVETOSAVSKA JUHAHAHA

A onda sam ga pitala ko je taj lik Verbić jel iz Parova i kakav je taj praznik Svetosavska juhahaha, a tata je rekao da je Verbić iz Petnice i da je Svetosavska juhahaha školski praznik. Onda sam ja kazala tati da smo mi u našoj školi spremili priredbu za Svetog Savu i da repujemo „Uskliknimo s ljubavlju” i da smo se prijavili za „Ja mogu sve” a tata je rekao: ako ako ćeri samo ti pazi na časovima veronauke pa će možda od tebe i biti nešto.

Deda se uveče vratio sa osveštenja ujka Blaškove pušnice, nije prilego nego samo pukće i nabraja: Srpska nova godina pa Krstovdan pa Bogojavljenje pa Sveti Jovan… Još da izdržimo ovog Svetog Savu i Časne Verige i Sveta Tri jerarha i Sretenje Gospodnje pa da se odmorimo pred glasanje. Tata ga pita: a za koga bre da glasamo? A deda kaže: za našu budućnost. A tata pita: ko je bre naša budućnost? A deda pokaže na mene: ona je naša budućnost.

Tata se samo prekrstio a deda je kazao: pa šta ako je četitri puta ponavljala i ti si. Ona je budućnost ove zemlje, odlikaši su otišli.

A ja sam bila ponosna što sam ja budućnost ove zemlje i što sam u novembru napunila 18 godina i što ću prvi put s ocem na glasanje.

Source: Dnevni list Danas | Jokić | PLAVI ČUPERAK
Source: Vladimir Jokić: PLAVI ČUPERAK

Advertisements
This entry was posted in Politics. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s