Filip Mladenović: OD IZBORA – 2 BILBORDA! 

 

Kako glasi množina od Sizifov posao?
Srpska posla!
Zahvaljujući napadu iskrenosti (“Što trezan misli pijan govori.”) Velja Ilić je u jednoj TV emisiji otkrio suštinu tzv. višestranačke demokratije tokom proteklih 25 godina:“Teško je sve ovo izdržati… Ovakav lopovluk nikada nije bio! Jer su sve isti ljudi u igri, samo im se kapiteni menjaju!”

Brutalna potvrda ovog priznanja nisu samo ekonomski pokazatelji, koji Srbiju i dalje drže pri samom dnu regionalne i evropske rang liste država. Niti javnost razapeta izmedju tabloida i glupirity šou programa. A ni svakodnevne crne hronike sa izveštajima o utopljenima u moru bede i očaja.

Gledam i slušam predizborni spot režimske stranke koji traje li traje… Nije se štedelo ni pri izradi tog pompeznog, Potemkinovog TV spota… A tek kad pomislim koliko će novca, tj. naših para otići za plaćanje reklamnih sekundi i sekundi tog Potemkinovog TV spota, spopadne me muka.

Uvek isti, nastrani scenario: čim se neka stranačka oligarhija domogne državne kase i pripadajućih monopola (čitaj: klijentilizam), to veće i grandioznije Potemkinovo selo, pardon, spot.

Pa da se bar neko seti u ovoj opljačkanoj Srbiji da javno saopšti: “Poštovani birači, ove godine smo rešili da sav novac predviđen za plaćanje troškova predizborne kampanje uplatimo na sledeće račune: Fond za lečenje bolesne dece, Fondacije za stipendiranje talentovanih studenata, narodne kuhinje…”

I u tom čudu od Potemkinovog TV spota i bacanja para za isti, kao i za potpuno nepotrebne parlamentarne izbore, ostaje mi samo da se glasno zapitam:

Kada će Srbija postati država u kojoj je biti Srbin intimna stvar, a ne profesija, zanat, biznis, busanje u grudi, pesnička ponesenost, akademska perverzija?

Kada će se pojaviti političari kojima će javni interes biti IZNAD privatnog?

Kada će se pojaviti kvalifikovana većina građanki i građana, koji neće samo lajkovati, hejtovati, blogerisati, kafanisati… nego će se – samoorganizovati?

“MUĆNI GLAVOM”, poslednje necenzurisano izdanje, 23. januar 2016.

 

Via: Filip Mladenović

 

 

Source: Filip Mladenović: OD IZBORA – 2 BILBORDA! 

Advertisements
This entry was posted in Politics. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s